- Coinshungary -

Numizmatikai Webáruház

Kategóriák

TARTÁSFOKOK

UNC

(Uncirculated - Gyönyörű érintetlen)

Tökéletes állapotban megőrzött érme, sosem volt gondatlan kezelésnek kitéve a kibocsátó, a bankpénztáros, a hétköznapi felhasználó vagy gyűjtő által. Az érme felülete tiszta és karcolásmentes, elszíneződések, kopás nélküli. A perem ütődésektől mentes és éles, vagy sorjás - tehát nincs lecsiszolva az éle. Egy forgalomban nem volt érme rendelkezik az eredeti, természetes fényével.

aUNC

(About Uncirculated - Közel gyönyörű érintetlen)

Egy jóformán tökéletes érme, kisebb elszíneződéssel, patinával. Előfordulhat enyhe, szabad szemmel nem látható karcolás az érmén. Egy AU érme nem lehet szabad szemmel láthatóan karcos. A perem ütődésektől, kopástól mentes. Az érme felülete, természetes fényességgel rendelkezik.

EF

(Extremely Fine - Rendkívül szép)

Enyhe, szabad szemmel látható karcolásokkal, a legkiemelkedőbb felületek kopásával. A felülete tiszta, csillogó és természetes fényességgel rendelkezik. Az érme pereme ütődésektől mentes.

VF

(Very Fine - Nagyon szép)

A használat több jelével, szabad szemmel látható karcolásokkal, nagyobb kopott felületekkel. Az érme minimális koszt viselhet magán, pereme minimális ütődés jeleit viselhetik magukon.

F

(Fine - Szép)

Az érme komoly mértékű használatot mutat, sok szabad szemmel látható karcolással, egybefüggő kopással rendelkezhet és nagymértékű koszt viselhet magán. Pereme ütődés jeleit viselhetik magukon. Általános megjelenése alapján még elfogadható.

VG

(Very Good - Nagyon Jó)

Igencsak használt érme, amely a sok használat jeleit mutatja, nagyon sok szabad szemmel is jól látható karcolássokkal rendelkezhet és nagymértékű koszt viselhet magán. Pereme ütődések jeleit viselhetik magukon. Egy ilyen tartású érme összességében még nem visszataszító megjelenésű.

G

(Good - Jó)

A kopás komoly mértékű, de még a részletek könnyen felismerhetőek az érmén. Nagymértékű koszt viselhet magán és a pereme ütődések jeleit viselhetik magukon.

+ better than… : jobb mint…
- worse than… : gyengébb mint…

A + Jelzés a tartásfok után valamivel jobb mint a megadott tartásfok de semmiképp nem a kovetkező tartásfok!

A - Jelzés a tartásfokok előtt az adott tartásfoktól picivel gyengébb de semmikép nem a következő tartásfokot takarja!

Élő Chat
2018-03-17

Kosár( 0)

Pénznem €

VÁSÁROLUNK

RÉGI PÉNZT, PAPÍRPÉNZT, KITÜNTETÉST, KOMPLETT, GYŰJTEMÉNYEKET

Tel: +36/20-398-8653

Agrippa ie.63-12 As. R!

Tételszám: #55
Ár: 155000 Ft

Részletek>>

ÁSZF